CRNA ŠUMA

crna šuma

Crna šuma (Schwarzwald), sinonim za satove s kukavicom, folklor i pradavni šumovit kraj posut ljupkim i bajkovitim planinskim kućicama sa zabatima, jedno je od najpopularnijih turističkih odredišta u Njemačkoj.

Sjeverna regija, koju presijecaju široki i šumoviti grebeni, šumovite padine i malena slikovita jezera, kao što su Mummelsee i Wildsee, uključuje također 270 km dugu Rutu toplica Crne šume jer povezuje mnogobrojne toplice u toj regiji, od Baden Badena do Bad Wildbada.

Izlet u ovo područje ne može biti potpun bez namakanja u njihovoj toploj vodi! Ljupka rijeka Nagold također se nalazi ovdje, kao i drevni gradovi Bad Herrenalb i Hirsau te veličanstvena opatija u Maulbronnu, u blizini Pforzheima.

O ČEMU JE RIJEČ
O magičnom i bajkovitom krajoliku usred gustih šuma Baden-Wurttemberga u jugozapadnoj Njemačkoj.
ŠTO VIDJETI
Ljupku arhitekturu u bajkovitom alpskom krajoliku. što činiti Piti vino, planinariti, veslati niz rijeku, posjetiti toplice.
ŠTO KUPITI
Sat s kukavicom. kada putovati
Od proljeća do jeseni.
UJEDNO POZNATA KAO
Schwarzwald.
Središnja Crna šuma dom je dolina Simonswald, Elz i Glotter, kao i gradova Triberg i Furtwangen u kojima ima muzeja i dućana u kojima se prodaju satovi s kukavicom. Područje oko slapova Triberg, najviših u Njemačkoj, poznato je po tradicionalnim zimskim pletenim kapama s „cuflekom", seoskim kućama sa slamnatim krovovima i planinskoj željeznici. Schwarzwaldbahn (Željeznica Crne šume), koja prolazi kroz Triberg, jedna je od najljepših u cijeloj Europi.

Na jugu ćete pronaći najveličanstveniji planinski krajolik na tom području, koji kulminira u Feldbergu na nadmorskoj visini od 1493 m, najvišoj planini u Crnoj šumi. Ova regija ujedno posjeduje dva velika ledenjačka jezera, Titisee i Schluchsee. Ovdje je također moguće pronaći Freiburg, romantični sveučilišni grad s vinogradima koji proizvode suha badenska vina, te fantastičnu gotičku katedralu sa savršenim tornjićima.